支付方式????|????设为首页????|????加入收藏
[] 切换城市????
首页 请亚博娱乐注册会员 做亚博娱乐注册会员 辅导班 学员库 教员库 明星教员 艺术专才 文章中心 资料下载 资费标准 教员中心
15616617060
当前位置:文章内容

六级试卷整理第一套

点击(10202)??发布时间:2017-05-20 21:40:57

Part III ?????????????????????Reading Comprehension ?????????????????(40 minutes)

?

Section A

?

Directions:In this section, there is a passage with ten blanks. You are required to select out one word for each blank from a lot of choices given in a word bank following the passage. Read the passage through carefully before making your choices. Each choice in the bank is identified by a letter. Please mark the corresponding letter for each item on Answer Sheet 2 with a single line through the center. You may not use any of the words in the bank more than once.

?

Small communities, with their distinctive character—where life is stable and intensely human—are disappearing. Some have __26____ from the face of the earth, others are dying slowly, but all have ___27___ changes as they have come into contact with an ___28___ machine civilization. The merging of diverse peoples into a common mass has produced tension among members of the minorities and the majority alike.

?

The Old Order Amish, who arrived on American shores in colonial times, have ___29___ in the modern world in distinctive, small communities. They have resisted the homogenization ?___30___ more successfully than others. In planting and harvest times one can see their bearded men working the fields with horses and their women hanging out the laundry in neat rows to dry(排干). Many American people have seen Amish families with the men wearing broad-brimmed black hats and the women in long dresses. In railway or bus ___31___.Although the Amish have lived with ___32___ America for over two and a half centuries. They have moderated its influence on their personal lives, their families, communities, and their values.

?

The Amish are often ___33___ by other Americans to be relics of the past who live a simple,?inflexible life dedicated to inconvenient out-dated customs. They are seen as abandoning both modem ___34___ and the American dream of success and progress, But most people have no quarrel with the Amish for doing things the old-fashioned way. Their conscientious objection was tolerated in wartime. For after all. They are good farmers who ___35___ the virtues of work and thrift.

?

A)accessing ???????????????I)progress

?

B)conveniences ????????????J)respective

?

C)destined ????????????????K)survived

?

D)expanding ??????????????L)terminals

?

E)industrialized ????????????M)undergone

?

F)perceived ???????????????N)universal

?

G)practice ????????????????O)vanished

?

H)process

?

?

?

Section B

?

Directions:In this section, you are going to read a passage with ten statements attached to it. Each statement contains information given in one of the paragraphs. Identify the paragraph from which the information is derived. You may choose a paragraph more than once. Each paragraph is marked with a letter. Answer the questions by marking the corresponding letter on Answer Sheet 2.

?

Countries Rush for Upper Hand in Antarctica

?

A) On a glacier-filled island with fjords(峡湾)and elephant seals, Russia has built Antarctica’s first Orthodox church on a bill overlooking its research base. Less than an hour away by snowmobile. Chinese laborers have updated the Great Wall Station, a vital part of China’s plan to operate five basses on Antarctica, complete with an indoor badminton court and sleeping quarters for 150 people. Not to be outdone, India’s futuristic new Bharathi base, built on stills(桩子)using 134 interlocking shipping containers, resembles a spaceship. Turkey and Iran have announced plans to build bases, too.

?

B) More than a century has passed since explorers raced to plant their flags at the bottom of the world, and for decades to come this continent is supposed to be protected as a scientific preserve, shielded from intrusions like military activities and mining . But an array of countries are rushing to assert greater influence here, with an eye not just towards the day those protective treaties expire, but also for the strategic and commercial that already exist.

?

C) The newer players are stepping into what they view as a treasure house of resources. Some of the ventures focus on the Antarctic resources that are already up for grabs, like abundant sea life. South Korea, which operates state-of–the-art bases here, is increasing its fishing of krill(磷虾),found in abundance in the Southern Ocean, while Russia recently frustrated efforts to create one of the world’s largest ocean sanctuaries here.

?

D) Some scientists are examining the potential for harvesting icebergs form Antarctica, which is estimated to have the biggest reserves of fresh water on the planet. Nations are also pressing ahead with space research and satellite projects to expand their global navigation abilities.

?

E) Building on a Soviet-era foothold, Russia is expanding its monitoring stations for Glonass, its version of the Global Positioning System(GPS). At least three Russian stations are already operating in Antarctica, part of its effort to challenge the dominance of the American GPS, and new stations are planned for sites like the Russian base, in the shadow of the Orthodox Church of the Holy Trinity.

?

F) Elsewhere in Antarctica, Russian researchers boast of their recent discovery of a freshwater reserve the size of Lake Ontario after drilling through miles of solid ice. “You can see that we’re here to stay,” said Vladimir Cheberdak, 57, chief of the Bellingshausen Station, as he sipped tea under a portrait of Fabian Gottlieb von Bellingshausen, a high-ranking officer in the Imperial Russian Navy who explored the Antarctic coast in 1820.

?

G) Antarctica’s mineral, oil and gas wealth are a longer-term prize. The treaty banning mining here, shielding coveted(令人垂诞的)reserves of iron ore, coal and chromium, comes up for review in 2048. Researchers recently found kimberlite(金伯利岩) deposits hinting at the existence of diamonds. And while assessments vary widely, geologists estimate that Antarctica holds at least 36 billion barrels of oil and natural gas.

?

H) Beyond the Antarctic treaties, huge obstacles persist to tapping these resources, like drifting icebergs that could jeopardize offshore platforms. Then there is Antarctic’s remoteness, with some mineral deposits found in windswept locations on a continent that is larger the Europe and where winter temperatures hover around minus 55 degrees Celsius.

?

I) But advances in technology might make Antarctica a lot more accessible three decades from now. And even before then, scholars warn, the demand for resources in an energy-hungry world could raise pressure to renegotiate Antarctica’s treaties, possibly allowing more commercial endeavours here well before the prohibitions against them expire. The research stations on King George lsland offer a glimpse into the long game on this ice-blanketed continent as nations assert themselves, eroding the sway long held by countries like the United States, Britain. Australia and New Zealand.

?

J) Being stationed in Antarctica involves adapting to life on the planet’s driest, windiest and coldest continent, yet each nation manages to make itself at home. Bearded Russian priests offer regular services at the Orthodox church for the 16 or so Russian speakers who spend the winter at the base, largely polar scientists in fields like glaciology and meteorology. Their number climbs to about 40 in the warmer summer months. China has arguably the fastest growing operations in Antarctica. It opened its fourth station last year and is pressing ahead with plans to build a fifth. It is building its second ice-breaking ship and setting up research drilling operations on an ice dome 13,422 feet above sea level that is one the planet’s coldest places. Chinese officials say the expansion in Antarctica prioritises scientific research. But they also acknowledge that concerns about “resource security” influence their moves.

?

K) China’s newly renovated Great Wall Station on King George lsland makes the Russian and Chilean bases here seem outdated. ”We do weather monitoring here and other research.” Ning Xu, 53, the chief of the Chinese base, said over tea during a fierce blizzard(暴风雪) in late November. The large base he leads resembles a snowed-in college campus on holiday break, with the capacity to sleep more than 10 times the 13 people who were staying on through the Antarctic winter. Yong Yu, a Chinese microbiologist, showed off the spacious building, with empty desks under an illustrated timeline detailing the rapid growth of China’s Antarctic operations since the 1980s “We now feel equipped to grow,” he said.

?

L) As some countries expand operations in Antarctica, the United States maintains three year-round stations on the continent with more than 1,000 people during the southern hemisphere’s summer, including those at the Amundsen Scott station, built in 1956 at an elevation of 9,301 feet on a plateau at the South Pole. But US researchers quietly complain about budget restraints and having far fewer icebreakers the Russia, limiting the reach of the United States in Antarctica.

?

M) Scholars warn that Antarctica’s political drift could blur the distinction between military and civilian activities long before the continent’s treaties come up for renegotiation, especially in parts of Antarctica that are ideal for intercepting(拦截) signals from satellites or retasking satellite systems, potentially enhancing global electronic intelligence operations.

?

N) Some countries have had a hard time here, Brazil opened a research station in 1984, but it was largely destroyed by a fire that killed two members of the navy in 2012, the same year that a diesel-laden Brazilian barge sank near the base. As if that were not enough. a Brazilian C-130 Hercules military transport plane has remained stranded near the runway of Chile’s air base here since it crash-landed in 2014.

?

O) However, Brazil’s stretch of misfortune has created opportunities for China, with a Chinese company winning the $100 million contract in 2015 to rebuild the Brazilian station.

?

P) Amid all the changes, Antarctica maintains its allure. South Korea opened its second Antarctic research base in 2014, describing it as a way to test robots developed by Korean researchers for use in extreme conditions. With Russia’s help, Belarus is preparing to build this first Antarctic base. Colombia said this year that it planned to join other South American nations with bases in Antarctica.

?

Q) “The old days of the Antarctic being dominated by the interests and wishes of white men from European. Australasian and North American states are over.” Said Klaus Dodds, a politics scholar at the University of London who specialises in Antarctica. “The reality is that Antarctica is geopolitically contested.”

?

36. According to Chinese officials, their activities in Antarctica lay greater emphasis on scientific research.

?

37. Efforts to create one of the world’s largest ocean sanctuaries failed because of Russia’s obstruction.

?

38. With several monitoring stations operating in Antarctica, Russia is trying hard to counter America’s dominance in the field of worldwide navigational facilities.

?

39. According to geologists’ estimates. Antarctica has enormous reserves of oil and natural gas.

?

40. It is estimated that Antarctica boasts of the richest reserves of fresh water on earth.

?

41. The demand for energy resources may compel renegotiation of Antarctica’s treaties before their expiration.

?

42. Many countries are racing against each other to increase their business and strategic influence on Antarctica.

?

43. Antarctica’s harsh natural conditions constitute huge obstacles to the exploitation of its resources.

?

44. With competition from many countries, Antarctica is no longer dominated by the traditional white nations.

?

45. American scientists complain about lack of sufficient money and equipment for their expansion in Antarctica.

?

?

?

Section C

?

Directions:There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A),B),C)and D).You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

?

Passage one

?

Questions 46 to 50 are based on the following passage.

?

Any veteran nicotine addict will testify that fancy packaging plays no role in the decision to keep smoking. So, it is argued, stripping cartons of their branding will trigger no mass movement to quit.

?

But that isn’t why the government—under pressure from cancer charities, health workers and the Labour party—has agreed to legislate for standardized packaging. The theory is that smoking should be stripped of any appeal to discourage new generations from starting in the first place. Plain packaging would be another step in the reclassification of cigarettes from inviting consumer products to narcotics(麻醉剂).

?

Naturally, the tobacco industry is violently opposed. No business likes to admit that it sells addictive poison as a lifestyle choice. That is why government has historically intervened, banning advertising, imposing health warnings and punitive (惩罚性的) duties. This approach has led over time to a fall in smoking with numbers having roughly halved since the 1970s. Evidence from Australia suggests plain packaging pushes society further along that road. Since tobacco as one of the biggest causes of premature death in the UK, a measure that tames the habit even by a fraction is worth trying.

?

So why has it taken so long? The Department of Health declared its intention to consider the move in November 2010 and consulted through 2012. But the plan was suspended in July 2013. It did not escape notice that a lobbying firm set up by Lynton Crosby, David Cameron’s election campaign director, had previously acted for Philip Morris International. (The prime minister denied there was a connection between his news adviser’s outside interests and the change in legislative programme.) In November 2013, after an unnecessary round of additional consultation, health minister Jane Ellison said the government was minded to proceed after all. Now we are told Members of Parliament (MPs) will have a free voice before parliament is dissolved in March.

?

Parliament has in fact already authorised the government to tame the tobacco trade. MPs voted overwhelmingly in favour of Labour amendments to the children and families bill last February that included the power to regulate for plain packaging. With sufficient will in Downing Street this would have been done already. But strength of will is the missing ingredient where Mr. Cameron and public health are concerned. His attitude to state intervention has looked confused ever since his bizarre 2006 lament (叹息) that chocolate oranges placed seductively at supermarket check-outs fueled obesity.

?

The government has moved reluctantly into a sensible public health policy, but with such obvious over-cautiousness that any political credit due belongs to the opposition. Without sustained external pressure it seems certain Mr. Cameron would still be hooked on the interests of big tobacco companies.

?

46. What do chain smokers think of cigarette packaging?

?

A) Fancy packaging can help to engage new smokers.

?

B) It has little to do with the quality or taste of cigarettes.

?

C) Plain packaging discourages non-smokers from taking up smoking.

?

D) It has little impact on their decision whether or not to quit smoking.

?

47. What has the UK government agreed to do concerning tobacco packaging?

?

A) Pass a law to standardise cigarette packaging.

?

B) Rid cigarette cartons of all advertisements.

?

C) Subsidise companies to adopt plain packaging.

?

D) Reclassify cigarettes according to packaging.

?

48. What has happened in Australia where plain packaging is implemented?

?

A) Premature death rates resulting from smoking have declined.

?

B) The number of smokers has dropped more sharply than in the UK.

?

C) The sales of tobacco substitutes have increased considerably.

?

D) Cigarette sales have been falling far more quickly than in the UK.

?

49. Why it taken so long for the UK government to consider plain packaging?

?

A) Prime Minister Cameron has been reluctant to take action.

?

B) There is strong opposition from veteran nicotine addicts.

?

C) Many Members of Parliament are addicted to smoking.

?

D) Pressure from tobacco manufacturers remains strong.

?

50. What did Cameron say about chocolate oranges at supermarket checkouts?

?

A) They fueled a lot of controversy.

?

B) They made more British people obese.

?

C) They attracted a lot of smokers.

?

D) They had certain ingredients missing.

?

Passage Two

?

Questions 51 to 55 are based on the following passage.

?

What a waste of money!In return for an averageof£44,000 of debt,students get an average of only 14 hours of lecture and tutorial time a week in Britain. Annual fees have risen from£1,000 to $9,000 in the last decade. But contact time at university has barely risen at all. And graduating doesn’t even provide any guarantee of a decent job:sixin ten graduates today are in non-graduate jobs.

?

No wonder it has become fashionable to denounce many universities as little more that elaboratecom-tricks(骗术). There’s a lotfor students to complain about the repayment threshold for paying back loans will be frozen for five years, meaning that lower-paid graduals have to start repaying their loans, and maintenance grants have been replaced by loans meaning that students from poorer backgrounds face higher debt than those with wealthier parents.

?

Yet it still pays to go to university. If going to university doesn’t work out, students pay very little—if any—of their tuition fees back, you only start repaying when you are earning £21, 000 a year. Almost half of graduates—those who go on to earn less—will have a portion of their debt written off. It’s not just the lectures and tutorials that are important. Education is the sum of what students teach each other in between lectures and seminars. Students do not merely benefit while at university, studies show they go on to be healthier and happier than non-graduates, and also far more likely to vote.

?

Whatever your talents, it is extraordinarily difficult to get a leading job in most fields without having been to university. Recruiters circle elite universities like vulturous(兀鹰). Many top firms will not even look at applications from those who lack a 2.1, i.e., an upper-second class degree, from an elite university. Students at university also meet those likely to be in leading jobs in the future, forming contacts for life. This might not be right, but school-leavers who fail to acknowledge as much risk making the wrong decision about going to university.

?

Perhaps the reason why so many universities offer their students so little is they know studying at a top university remains a brilliant investment even if you don’t learn anything .Studying at university will only become less attractive if employers shift their focus away from where someone went to university—and there is no sign of that happening anytime soon. School-leavers may moan, but they have little choice but to embrace university and the student debt that comes with it.

?

51. What is the author’s opinion of going to university?

?

A) It is worthwhile after all.

?

B) It is simply a waste of time.

?

C) It is hard to say whether it is good or bad.

?

D) It is too expensive for most young people.

?

52. What does the author say about the employment situation of British university graduates?

?

A) Few of them are satisfied with the jobs they are offered.

?

B) It usually takes a long time for them to find a decent job.

?

C) Graduates from elite universities usually can get decent jobs.

?

D) Most of them take jobs which don’t require a college degree.

?

53. What does the author say is important for university students besides classroom instruction?

?

A) Making sure to obtain an upper-second class degree.

?

B) Practical skills they will need in their future careers.

?

C) Interactions among themselves outside the classroom.

?

D) Developing independent and creative thinking abilities.

?

54. What is said to be an advantage of going to university?

?

A) Learning how to take risks in an ever-changing world.

?

B) Meeting people who will be helpful to you in the future.

?

C) Having opportunities of playing a leading role in society.

?

D) Gaining up-to-date knowledge in science and technology.

?

55. What can we infer from the last paragraph?

?

A) It is natural for students to make complaints about university education.

?

B) Few students are willing to bear the burden of debt incurred at university.

?

C) University education is becoming attractive to students who can afford it.

?

D) The prestige of the university influences employers’ recruitment decisions.

?

Part IV ?????????????????????????Translation ?????????????????????????(30minutes)

?

Directions:For this part, you are allowed 30 minutes to translate a passage from Chinese into English. You should write your answer on Answer Sheet 2.

?

????随着生活水平的提高,度假在中国人生活中的作用越来越重要。过去,中国人的时间主要花在谋生上,很少有机会外出旅行。然而,近年来中国旅游业发展迅速。经济的繁荣和富裕中产阶级的出现,引发了一个前所未有的旅游热潮。中国人不仅在国内旅游,出国旅游也越来越普遍。2016年国庆节假日期间,旅游消费总计超过4000亿元。据世界贸易组织估计,2020年中国将成为世界上最大的旅游国,在未来几年里将成为处境旅游支出增长最快的国家。

?

?

?

?

答案

It is universally acknowledged that innovation refers to being creative, unique and different. In fact, today it is impossibly difficult for us to image a 21st century without innovation.

?

We should place a high value on innovation firstly because innovative spirit can enable an individual to ameliorate himself, so he can be equipped with capacity to see what others cannot see, be qualified for future career promotion, and be ready for meeting the forthcoming ?challenges. What’s more, we ought to attach importance to the role played by innovation in economic advancement. Put it another way, in this ever-changing world, innovation to economic growth is what water is to fish. To sum up, if innovation misses our attention in any possible way, we will suffer a great loss beyond imagination.

?

In order to encourage innovation, it is wise for us to take some feasible measures. For example, mass media should greatly publicize the significance of creative spirit and encourage the public to cultivate awareness of innovation. Besides, those who manage to innovate should be awarded generous prize. Though there is a long way ahead to go, I am firmly certain that the shared efforts ?will be paid off.

?

【参考译文】

?

众所周知创新意味着有创造力,独一无二和不同。事实上,今天我们已经很难想想一个没有创新的21世纪。

?

我们应该重视创新首先是因为创新精神可以让一个人完善自身,这样他才能具备见他人所未见的能力,未来才有资格得到职业生涯的进步,才能做好准备迎接以后的挑战。另外,我们也应该重视创新在经济发展方面的作用。在这个多变的时代,创新对于经济增长就像水对于鱼一样重要。换言之,如果我们以任何可能的形式无视创新的重要性,我们将遭受非常巨大的损失。

?

为了鼓励创新,应该采取一些且行之有效的措施。例如,大众传媒应该大力宣传创新精神的重要性,并且鼓励公众养成创新的意识。此外,对于那些想法设法进行创新的人要给予丰厚的奖励。虽然还有很长的路要走,但是我坚信大家共同付出的努力会得到回报。

?

【试题点评】

?

这篇六级作文试题中规中矩,属于命题提纲式作文。题目要求考生就创新进行写作,而且明确要求要写出创新的重要作用以及鼓励创新的措施。大家可以采取经典的写作三段论结构,即首段开门见山引出主题(可用定义法开篇,如范文)——主体段阐述创新的重要性(对于个人和社会的重要意义)——结尾段提出建议如何鼓励创新(建议仍然是从个人和社会着眼)。总体而言,这篇作文难度中等,尤其是对于在文都复习考研的同学而言更是a piece of cake小菜一碟,因为类似的语料我们在文都的考研英语写作课程上已经听老师讲解了无数遍,熟能生巧,会者不难。

Section A

26. [O] vanished

解析:从语法上判断,本空应该填入一个动词的过去分词,与前面的have构成现在完成时,再根据语义应该选择vanished,Some have vanished 意为:一些已经消失。

27. [M] undergone

解析:从语法上判断,本空应该填入一个动词的过去分词,与前面的have构成现在完成时,再根据语义应该选择undergone,but all have undergone changes意为:但是所有的社会团体都经历了改变。

28. [D] expanding

解析:从语法上判断,本空的词应该是形容词类的,再根据语义应该选择expanding,expanding machine civilization意为:扩大的机器文明。

29. [K] survived

解析:从语法上判断,本空应该填入一个动词的过去分词,与前面的have构成现在完成时,再根据语义应该选择survived,have survived in the modern world意为:在现代社会当中幸存了下来。

30. [H] process

解析:从语法上判断,本空应该填入一个名词做前面resisted的宾语,have resisted the homogenization process. 意为:抵制了同化进程。

31. [L] terminals

解析:从语法上判断,本空应该填入一个名词,in railway or bus terminals意为:在火车站或者汽车站。

32. [E] industrialized

解析:从语法上判断,本空的词应该是形容词类的,用来修饰America,industrialized America意为:工业化的美国。

33. [F] perceived

解析:从语法上判断,本空的词应该是过去分词,与前面的are 构成被动语态,The Amish are often perceived by other Americans to be relics of the past 意为:阿米什人经常被其他的美国人看作是过去的遗物。

34. [B] conveniences

解析:从语法上判断,本空应该填入一个名词做前面abandon的宾语,abandon modern conveniences 意为:抛弃了现代的便利。

35. [G] practice

解析:从语法上判断,本空应该填入一个动词做后面the virtues的谓语,practice the virtues of work and thrift意为:践行工作和节约的美德。

?

Section B

36.[J] 对应关键词,题干中提到Chinese officials和scientific research, 定位到J段,此段中同时出现了这两个关键词。

37.[C] 划出关键词efforts, ocean sancturies, Russian’s obstruction, 然后定位到C段,此时看到while Russian frustrated efforts, frustrate=obstruct, 所以跟题干信息匹配。

38.[E] 对应题干中的关键词Russia, America’s dominance(美国的主导地位),跟E段信息Russia, the dominance of America完全匹配.

39.[G] 题干中有关键词geologist’s estimate,以及oil and natural gas,去文中定位,看到G段的oil and gas, 然后向下找信息,找到了geologist estimate,所以39题为G段的总结。

40.[D] 通过关键词richest reserves, fresh water on earth定位到D段,找到biggest reserve,发现前边有estimate,题干也有动词estimate; 然后看到fresh water on planet,planet=earth, 所以非常确定D为正确选项。

41. [I] 通过关键词demand for energy resources和renegotiate匹配到I选项。

42. [B]题干中提到many countries很多国家彼此之间竞争以增加对南极洲的影响Antarctica,所以定位到B段落.

43. [H]定位词是harsh nature conditions南极洲严酷的自然环境给开发资源造成了巨大的障碍,匹配关键词到H段落。

44. [Q] 南极洲不在受白人国家的主导,white nations定位到Q段落。

45. [L]美国科学家抱怨缺乏足够的资金和设备,只有L选项中提到了资金和工具的不足,因此对应到L选项。

Section C

Passage One

46. [D]

解析:答案定位在文章第一段,其中“veteran nicotine addict”直接对应题目中的chain smokers,而根据that 从句内的“plays no role in the decision to keep smoking”就可以选出正确选项D:

“香烟的包装对于老烟枪选择戒烟与否而言几乎没有任何影响”。

47. [A]

解析:答案定位在第二段的第一句及第三段的最后一句:在第二段中,But that is not why the government - under pressure from .... party - has agreed to legislate for standardised packaging. 纵然原句意思为“这并不是政府同意针对香烟的包装立法”;在第三段中“Since tobacco is one of the biggest causes of premature death in the UK, a measure that tames the habits even by a fraction is worth trying”,在英国由于吸烟而导致早产儿大批死亡,英国政府帮这些老烟枪们改变吸烟的嗜好的任何尝试都是值得的;因此,答案就尤为明显了,因此补办选出答案A:“英国政府就香烟包装的标准化通过了法案”。

48. [B]

解析:答案定位在第三段的第三句“this approach has led over time to a fall in smoking numbers having roughly halved since the 1970s. Evidence from Australia suggests plain packaging pushes society further along that road.”这一方法使得吸烟者数量锐减,尤其是在澳大利亚而言,这一方法颇见成效。这样选项B就尤其明显了。

49. [A]

解析:答案定位在第四段“David Cameron’s election campaign........(David Cameron denied...in legislative program me)”及最后一句话中“now we are told Members of .......is dissolved in March”。在特殊符号里“括号”中,首相Cameron否认在其顾问在外的经济利益与法案改变之间有联系,并在最后一句中指出将会让国会议员投票。由此答案就尤为明显,可以定位到A选项。

50. [C]

解析:答案定位在第四段的最后一句“his attitude to state intervention... checkouts fueled obesity”,答案由“checkouts fueled obesity”体现:“检测出导致肥胖”。由此,答案选C。Section C

Passage Two

51. [A]

本题问的是作者的观点。文都英语老师希望大家记住,任何时候,问谁的观点就只能找谁的观点,千万不能偷换主语。像这种观点态度题,一般在文章的结尾出现、或者是通过作者的用词的字里行间来体现。在第三段的段尾指出,研究表明上过大学的学生们不仅在大学里面受益,而且他们通常会比没上过大学的学生更加健康和快乐。从这句话能看出,作者对上大学还是持一种赞成的态度的。所以选A项。

52. [D]

本题根据题干中的专有名词British可以回到原文定位至第一段,在第一段的文末,作者说:大学毕业不能保证一个很好的工作,60%的人从事的工作都和他们之前的专业不相关。这和D选项为近义表达。

53. [C]

根据题干中的关键词可以定位至第三段的倒数第二句话,教育是学生在讲座和研讨会之间的互相学习。而讲座和研讨会是在课堂之外的,所以这和C选项的含义相近。

54. [B]

关于上大学的好处,这在第四段的第四句话有提到,“学生在大学里有可能会遇到以后可能会处于领导地位的人”,这和B选项的“遇见那些未来对你会有帮助的人”含义相同。

55. [D]

本题为推理题,切记推理题一定要是自己推理出来的,原文中已有的,或者是推的太远的选项都是不对的。在最后一段的第一句话中,作者有说“也许为什么许多大学没有教给他们学生许多东西的原因是,他们知道即使学生什么都没有学到,但是在一个顶级学校里学习,就是对未来的一个美好的投资”。这句话的表达和D项含义相近。

?

?

?

Part IV ??????????????????????Translation ????????????????(30minutes)

Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to translate a passage from Chinese to

English. You should write your answer on Answer Sheet 2.

?

?

?

????随着生活水平的提高,度假在中国人生活中的作用越来越重要。过去,中国人的时间主要花在谋生上,很少有机会外出旅行。然而,近年来中国旅游业发展迅速。经济的繁荣和富裕中产阶级的出现,引发了一个前所未有的旅游热潮。中国人不仅在国内旅游,出国旅游也越来越普遍。2016年国庆节假日期间,旅游消费总计超过4000亿元。据世界贸易组织估计,2020年中国将成为世界上最大的旅游国,在未来几年里将成为处境旅游支出增长最快的国家。

?

?

?

【参考译文】

?

?

?

????With the improvement of living standards, vacation is playing an increasingly important role in Chinese people’s life. In the past, Chinese people mainly spent their time on earning a living and seldom didthey have the opportunities to travel abroad. However, the recent years has witnessed a fast development of China’s tourism industry. The boom of economy and emergence of the affluent middle class, has triggered an unprecedented tourism boom. Chinese people are not only traveling within China, but traveling abroad is also becoming more and more popular. During the National Day holiday of 2016, the consumption of tourism adds up to more than 400 billion. According to the estimate of the WTO, China will become the country with the largest tourism industry in the world in2020, and it will become the country with the fastest consumption increase in traveling abroad in the next few years.

?

?

?

?

????此次题目考的是常见热点话题旅游热潮,无论从词汇和句子结构来说,对同学们不会造成太大障碍。不过在翻译时,学生们可以尝试使用一些高级的英语句型结构,使自己的翻译更加出彩。比如通过使用抽象名词做主语,把China’s tourism industry has been developing fast in the recent years.替换为高级结构the recent years has witnessed a fast development of China’s tourism industry。通过使用倒装结构把People seldom hadthe opportunities to travel abroad. 换成倒装句seldom didthey have the opportunities to travel abroad.


[关闭]
法律安全 | 使用条款 | 链接说明 |?关于我们 | 加盟我们 | 联系我们
? 2016-2017 www.wenlijiajiao.com 版权所有 文理亚博娱乐注册会员中心 湘ICP备16019813号-1